Relacijsko rolanje · Dogodek

100 km rolanja

Gre za tradicionalno in še vedno edinstveno rolanje po 100 km dolgi trasi v enem dnevu. 100 km rolanja ni le edinstvena športna izkušnja, ampak tudi preizkušnja samega sebe, kjer nisi časovno omejen, soočiti pa se moraš s svojim pogumom ter fizičnimi in psihičnimi sposobnostmi.
 
Dogodek je tudi letos namenjen samo članom športnega društva ROLANJE.EU.
 
KJE: 8. 30, kolesarsko počivališče Sonček v Mojstrani
 
PREDVIDEN ČAS ROLANJA: 100 km oziroma cca. 8 ur
 
TRASA: Trasa poteka po dobro poznani in eni izmed najlepših in najbolj varnih rolerskih poti pri nas. Za ogrevanje bomo prvih 10 km rolali v rahel klanec proti Kranjski Gori, nadaljevali mimo Rateč do slovensko-italijanske meje, nato pa nas bo pot vodila v Italijo skozi Trbiž do mesta, kjer bo ura pokazala 50 km. Po kratki pavzi sledi povratek po isti poti do izhodišča. Zadnjih 20 km predstavlja prijeten spust, ki ga zagotovo že vsi komaj čakamo!
 
OPREMA: Med rolanjem je OBVEZNA uporaba čelade, ostali ščitniki pa so zelo priporočljivi, še posebej za zapestje. Vsak roleraš naj ima s seboj 1 l tekočine in športno oziroma dovolj kalorično hrano, da ne bo zmanjkalo energije.
 
Tisti, ki prerolajo 100 km v celoti, dobijo tudi unikatno izdelano medaljo v čast in večni spomin. Po dogodku je predvideno tudi prijetno druženje nekje ob vodi z možnostjo piknika, zato priporočamo topla oblačila in obutev, piknik dekce, podloge za ležanje, napihljive blazine, kopalke itd.
Rolanje · Dogodek

Ni šans!

Cilj podviga je prerolati 4 vrhove v 24h.
Vrhovi so: Krvavec, Pokljuka, Vršič, Mangart.
 
Pravila:
Po vzponu na enega od vrhov lahko spust opravite na kakršenkoli nacin (avto, peš,…). Pri podvigu je potrebno upoštevati cestno prometne predpise in vsa ostala pravila narodnih parkov itd. Lahko imate spremstvo, ki vam pomaga zgolj pri hrani, tekočini ter vseh drugih varnostnih problemih. Spremstvo vam ne sme, na katerikoli fizični način, pomagati v klanec. Problem je v tem, da se sprasujemo ali je to sploh izvedljivo?! Je možno, da bo to izvedel Slovenec ali bo podvig opravil tujec. Podviga ne štopamo, ne preverjamo. Gre za čisto rolersko etiko. Za opravljenega veljajo vsi, ki bodo vse vzpone prerolali v manj kot 24ih urah. (prevoz je v teh 24h) in se ne odšteva.

Za ženske je časovni limit 25h ter za vse, ki so starejši od 50 let.
 
Vsi, ki boste izziv opravili uspešno, prejmete medaljo na dogodku 100km, ki ga prirejamo enkrat letno. Vsak, ki pa bo opravil vse vzpone, vendar ne v 24ih urah pa dobi diplomo.
 
Imamo kakšnega junaka, ki se bo lotil podviga prvi?
 
Pot
 
Mangart: Štart=Križišče oz. parking, ki ga sekajo cesti Strmec na predelu in mejni prehod predel. Cilj: Vrh ceste na Mangart.
 
Vršič: Štart: pri izviru Soče Cilj: Tičarjev dom na Vršiču.
 
Pokljuka: Štart: pri trgovini Mercator Gorje. Cilj: vojašnica Pokljuka.
 
Krvavec: Štart: Jenkova lipa Cilj: Jezerca
 
Skupaj nanese cca 55 km ter 3650 m vzpona.
 
Rolate na lastno odgovornost!

Sledite nam

O društvu

Športno društvo rolanje.eu
Struževo 3a
4000 Kranj
Davčna št.: 91643422
TRR: SI56 6100 0002 5298 917

© rolanje.eu. Vse pravice pridržane.

Na vrh