Slovenija

Rolerska pot Bohinj

Rolerski gorenjski biser

 

Pred kratkim je Bohinj nadgradil svojo aktivno plat z novo rolersko-kolesarko asfaltirano stezo. Prične se v Bohinjski Bistrici, vije pa se vse do jezera. Steza je dovolj široka in površina je gladka. Ves čas poteka ob Savi Bohinjki in vzbuja prijetno in osvežujoče ozračje za rolanje.

Na vmesnih postankih si lahko odpočijete na klopeh, se odžejate ter okrepčate. Približno na polovici poti je tudi izvir pitne hladne vode za hitro osvežitev. Steza zna biti za začetnike nekoliko težavna pri klančinah, saj sta na poti kar dve, ki sta nekoliko višji, kar pri spustu poveča hitrost in neizkušenem rolerašu povzroči marsikatero nevšečnost (enako velja za otroke). Na poti je tudi lesena hišica v katero se lahko skrijete pred dežjem, večina postojank pa je opremljenih tudi z držali za kolesa.

Na poti sta prisotni tudi dve fizični oviri, pri katerih morate ustaviti in jih prečkati peš (sezuvanje rolerjev ni potrebno). Gre namreč za dva prehoda iz cevi, ki preprečujeta izhod živine s pašnika. Tik pred jezerom prečkate še betonski most.

Od tu naprej se do jezera prirolate, če se držite leve smeri, če pa se držite desne, se pot konča v bližnji vasici po približno 5 km.

7 km
45 min
30 m
Srednja težka pot
9/10

Galerija

Pregled rolerske poti

Sledite nam

O društvu

Športno društvo rolanje.eu
Struževo 3a
4000 Kranj
Davčna št.: 91643422
TRR: SI56 6100 0002 5298 917

© rolanje.eu. Vse pravice pridržane.

Na vrh