Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 44 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

ROLANJE PO DEŽJU

VZDRŽEVANJE OPREME - VZDRŽEVANJE ROLERJEV
AddThis Social Bookmark Button
Ležaj 608, ki je vgrajen v večino rolerjev.
Sigurno se je vsak že enkrat znašel v situaciji, da ga je ujel dež med rolanjem. Aprilsko deževje je kot nalašč za tako tematiko. Ali veste na kaj vse je potrebno biti pozorno v tem primeru?

 

 

 

 

Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da vas je zmočil dež med rolanjem. V mestnih predelih se lahko tudi v takem primeru znajdemo in poiščemo pomoč, pokličemo taxi ali pa si preprosto pomagamo z javnim prevozom. V primerjavi s kolesarji so roleraši v prednosti, ker lahko rolerje hitreje pospravimo v primeru dežja in odidemo peš.

Zaplete se šele, ko začne deževati med relacijskim rolanjem, kjer ti ne preostane drugega kot da rolaš po dežju čimhitreje do cilja. Na mokri podlagi hitro ugotovimo, da je odriv dosti bolj dršeč kakor na suhi površini. Ceste po katerih se vozi veliko motornih vozil so še dosti bolj drseče zaradi oljnih madežev. Razlika pri odrivu se pokaže tudi, če rolamo po ravnini oziroma po klančini. Izogibati se moramo mokremu marmorju ali podobnim površinam. Vse vrste poslikav na mokrem cestišču tudi izredno drsijo. V jesenskem času nam pa dodatno nevarnost povzroči mokro listje, ki
se znajde na cestišču. Na mokri površini je priporočljivo čim manj sunkovito zavijati in v ovinek vedno zaviti bolj blago kakor na suhi površini. V kolikor se zmoči površina je dobro preveriti kako drseča je.

Če imamo večja kolesa na rolerjih, bomo po vsej verjetnosti najbolj mokri na zadnjem delu. Kapljice in umazanijo nam lahko kolo odnese vse do pasu. Tekmovalci v hitrostnem rolanju na tekmovanjih uporabljajo tudi namenska dežna kolesa. Taka kolesa so namenjena samo vožnji po dežju in so za fitnes uporabo precej velik strošek. Primer so kolesa STORM SURGE. Pravijo, da če v primeru dežja nisi lastnik omenjenih koles, nimaš nobenih možnosti na tekmovanju. Kolesa nudijo zelo dober oprijem na mokri podlagi.

Cena koles se giblje 16ex8=128e

 

Ne smemo pozabiti na našo vidljivost v prometu. Kljub lepem vremenu ne škodi, če se nosi odsevna oblačila!

 

ZAŠČITA ELEKTRONSKE OPREME
Med športom človek proizvaja znoj, telefoni in fotoaparati v žepu pa so tudi nenehno izpostavljeni vlagi. Nič ni narobe, če športno opremo prilagodimo razmeram, ki so odporne na dež in vlago. Za vsak slučaj naj vas spomnimo, da v večini primerov pride prav manjša vrečka za različne artikle, ki jih imamo seboj med rolanjem.

 

MOKRA OPREMA
Ne smemo zanemariti ležajev, saj so izredno občutljivi na vodo in vlago. V kolikor so rolerji premočeni vam svetujemo, da se čevelj opere z blagim detergentom. Ostale kovinske dele razstavimo. Speremo v mlačni vodi in posušimo v čim krajšem času.


POZOR: Če roler vsebuje neoprenske ali usnjene materiale ga ne smemo sušiti na toplem. Pomagamo si lahko z raznimi razvlažilci, silicageli ipd.


VEČ O ČIŠČENJU LEŽAJEV SI LAHKO PREBERETE TU!


 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top