Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 18 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

ŠČITNIKI ZA ZAPESTJE

VZDRŽEVANJE OPREME - OSTALA OPREMA
AddThis Social Bookmark Button

uvodnaVas zanima katere poškodbe so pri rolanju najbolj pogoste? Kako se lahko zaščitimo in katere tipe zaščite poznamo? V našem testu smo prikazali tri različne tipe zaščite za zapestje in dlani. Vas zanima kateri nudijo najboljšo zaščito? Preberite v članku.

 

 

 

 

 

 

 

 

V nadaljevanju vas želimo prijazno spomniti na uporabo zaščitne opreme, saj se največ poškodb zgodi ravno na rokah oziroma na občutljivejšem delu - zapestju. Ni za zanemariti dejstvo, da se 85% vseh poškodb pri rolanju  zgodi prav na zapestju, zato toplo priporočamo vsem začetnikom zapestne ščitnike in čelado. Predvsem začetniki radi opustijo ta šport prav zaradi poškodb in neuporabe zaščitne opreme.

Kot otroci se učimo hoje, prav tako se je potrebno učiti drsenja na koleščkih. Pri rolanju imamo ogromno disciplin in tudi vrste poškodb se med seboj razlikujejo.

Na testiranju imamo 3 različne modele in proizvajalce zapestnih ščitnikov, ki jih vam želimo predstaviti. To so: triple8, seba, ter powerslide.

V osnovi se ščitniki nekoliko razlikujejo, njihov namen ostaja enak - zaščita zapestja.  Izbrali smo tri različne modele , da vam olajšamo odločitev pri nakupu.

 

 

Triple8

Triple8 je na trgu že dolga leta in izdelujejo zgolj zaščitno opremo za različne adrenalinske športe.

Gre za izredno robusten ščitnik, ki se ga zlahka ne uniči. Zaščiti na spodnjem delu zapestja nudi tudi plastična kost na zgornji strani. Usnjena zunanjost je izdelana prav za bližnje stike oziroma drsenje po asfaltnih površinah. Ščitnik je izdelan zelo premišljeno zaradi svoje robustnosti pa nudi nekoliko manj udobnosti kot ostali. Glede na debelino usnja nam bo v najbolj vročih dneh tudi zelo vroče. Garantiramo vam pa da bo ob padcih dlan zaščitila tudi zgornja kost .

Ščitnik priporočamo za downhill, rolanje po mestu, aggressive

Cena 45-80e

 

 

Powerslide

Pri Powerslide-u so se osredotočili na izdelavo ščitnika pri katerem so želeli, da je  v zgornjem delu kar se da zračen. Notranjost so oblazinili z materialom coolmax, ki pa odlično odvaja potenje stran od roke.  Na tekstilni del je prišita kost in je namenjena drsenju po površini v primeru padca. Zapenjanje na ježka je zelo praktično in rokavice so udobne.

Ščitnik priporočamo za fitness rolanje

Cena za set kolena, komolci, zapestje 50e.

 

 

 

 

Seba

Seba je proizvajalec odličnih rolerjev za freestyle. V njihov asortiman spada tudi nekaj zaščitne opreme, med drugim ščitniki za zapestje.

Mrežasta tkanina na zgornji strani dlani nudi zračnost in udobje pri nošenju. Ščitnik ima na dlani pritrjeno ploščico, ki se lahko sname, saj je pritrjena z ježkom.

Ne bodite preveč razočarani, saj v notranjosti lahko opazimo sledi lepila. Ščitniki so sicer pralni. Med prsti se nahaja zankica, da se lahko rokavica lažje sname iz roke. Na obremenjenem delu je namenska tkanina aramid, ki je odporna tudi na drsenje po grobih površinah.

Ščitnik priporočamo za freestyle rolanje in manj zahtevne downhile ter lahkotno mestno vožnjo.

Cena cca 35e

 

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top