Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 35 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

TEST NOGAVIC

VZDRŽEVANJE OPREME - OSTALA OPREMA
AddThis Social Bookmark Button

Pri rolanju ima izrek "Važno da je vlažno" negativen pomen. Nihče ne mara potenja nog med športno aktivnostjo zato smo v tajnem laboratoriju rolanje.eu opravili teste nogavic. Povohajte kaj smo ugotovili!

 

 

 

 

Eno leto smo testirali nogavice, ki so na slikah!

Test še vedno nadaljujemo in dodajamo podatke.

 

O nogavicah smo že pisali!!!

 

IME: X-Socks treking

BARVA: Siva

VELIKOST: 43,41

DEBELINA:za prsti 3.30mm za peto 4cm 1.70mm

LASTNOSTI: Nogavica, ki je namenjena trekingu, gorništvu in gorskemu teku. Je nižje višine, a še vedno dovolj visoka za višji fitnes roler. Podplat je izdelan iz srebrnih nitk in odlično absorbira bolečino, ki se kopiči skozi dan. Tudi tukaj je glede vlage dobro poskrbljeno.

REFERENCE: 100 km rolanja, večerna rolanja

CENA: 25e

 

IME: X-Socks hockey silver

BARVA: Srebrna

VELIKOST: 43

DEBELINA: za prsti 3.10mm za peto 4cm 2.80mm

LASTNOSTI: Izredno trpežna nogavica, ki ima odlično funkcijo odvajanja vlage v celotnem predelu noge. V zgornjem delu noge stisne dokaj nežno a še vedno dovolj močno, da nogavica ne leze po nogi. Nogavice so imele preko 30 pranj in še vedno dovolj dobro preprečujejo vlago in neprijeten vonj.

REFERENCE: Spust po bob progi, večerna rolanja

CENA: 35e

 

IME: X-Socks kompresija

BARVA: Bela

VELIKOST: 43

DEBELINA:za prsti 3.40mm za peto 4cm 4.25mm tudi 1.85mm

LASTNOSTI: Nogavice, ki so polkompresijske ponovno samo polovično stisnejo nogo in so v zgornjem delu zelo dolge. Nogavica lepo stoji na nogi, nima pa nobene pohvale na področju rolanja.

REFERENCE: 5x rolanje

CENA: 25e

 

IME: Salomon

BARVA: črna

VELIKOST: 41

DEBELINA:za prsti 2.70mm za peto 4cm 2.10mm

LASTNOSTI: Model, ki smo ga testirali bi lahko rekli polkompresijske nogavice. Meča stisnejo bolj blago kakor nogavice CEP.

So dovolj zračne in na dolgi rok zelo trpežne nogavice. Žal jih kupite samo na številko noge in merjenje meč ni potrebno.

REFERENCE: Večerno rolanje, relacijsko rolanje

CENA: 12e

 

IME: CEP treking

BARVA: Črna

VELIKOST: 43

DEBELINA: za prsti 3.40mm za peto 4cm 2.50mm

LASTNOSTI: Noga se pri rolanju premika po vseh 3 koordinatah, medtem ko se pri teku samo po dveh. Pri rolanju je potrebno vedeti, da ima noga najdaljšo pot med premikom, zato sta premik in vibracija mišic po nepotrebnem zelo velika. Pozna se tudi, da je noga veliko bolj spočita, če se vozimo z kompresijsko nogavico po grobem terenu. Opore lepo blažijo na zadnjem delu pete. Kompresija izredno dobro stisne nogo, zato je posledično tudi problem pri oblačenju nogavice. Kljub pogostemu pranju ima nogavica še vedno odlične kompresijske lastnosti.

REFERENCE: 100 km rolanja, večerna rolanja, relacijska rolanja

CENA: 50e

 

 

 

IME: CEP run

BARVA: Fluorescentno roza

VELIKOST: 41

DEBELINA: za prsti 2.00mm za peto 4cm 2.00mm

LASTNOSTI: Nekateri pri rolanju ne marajo debelih nogavic, zato smo se odločili tudi za test tanjših tekaških nogavic. Tudi za tekaške nogavice Cep, ki so sicer nekoliko tanjše, kot treking različica, se pri rolanju obnesejo zelo dobro. Enakomerno porazdeljena kompresija od gležnja pa vse do podkolenskega dela zagotavlja, da noga sprejme manj vibracij podlage in ohranja spočito nogo in tako boljšo učinkovitost treninga. Nogavica je prav tako ojačana okoli prstnega dela, na podplatu ter okoli pete, kar obvaruje tudi pred nastankov neprijetnih žuljev.

REFERENCE: Večerno rolanje, relacijska rolanja, 100 km rolanja

CENA: 50e

ALI IMATE ŽULJE?

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top