Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 37 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

KATERA KOLESA SO PRIMERNA ZA VAS?

VZDRŽEVANJE OPREME - NASTAVITVE ROLERJEV
AddThis Social Bookmark Button
Ste že bili kdaj v dilemi, ko preprosto niste vedeli katera kolesa za rolanje kupiti? Vsi smo se že znašli v tej situaciji, zato objavljamo rubriko, ki vam bo lahko pomagala pri nakupu.

 

 

 

 

 

Izbira koles je prav tako pomembna kot izbira najprimernejšega rolerja. Vaša odločitev bo pokazala kako gladko, hitro in kontrolirano boste rolali. Pravilna izbira koles bo tudi zmanjšala možnost poškodb in povečala užitek z vsako potjo na rolerjih.

 

Precej očitno je, da ljudje konkretenjše postave ne bodo uporabljali enakih koles kot ljudje povprečne postave. Večji kot si, več oprijema potrebuješ, saj te ob vstopu v ovinek centrifugalna sila potiska navzven. To pomeni, da večji(težji) kot si, večje so sile ki delujejo na telo ob vstopu v ovinek, zato so primernejša mehkejša kolesa, ki nudijo več oprijema in hitrejši izstop iz ovinka brez prevelike izgube hitrosti; vendar je tukaj treba upoštevati tudi zvrst rolanja in podlagi po kateri boste rolali.

 

Težja oseba bo povzročila, da kolesa povzročajo širši odtis, kar pomeni tudi večje trenje in nižje hitrosti rolanja. Zaradi tega je dobro vedeti, da se pri trših kolesih z manj truda doseže višjo hitrost. Sled koles sicer ni precej relevantna saj človek generira višje hitrosti med odrivom kot med prostim rolanjem. Če generira višje hitrosti potrebuje tudi boljši oprijem za večjo učinkovitost odriva.

 

 

 

 

 

 

NEKAJ PODATKOV O KOLESIH SI LAHKO PREBERETE TUDI TUKAJ.

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top