Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 47 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

ROLAJ V NARAVO!

VRSTE ROLANJA - RELACIJSKO ROLANJE
AddThis Social Bookmark Button

Želiš običajno rolanje po mestu in bližnji okolici dvigniti na naslednjo stopnjo? Iščeš užitek izven mestnega vrveža, v naravi in na čistem zraku...Potem je čas za relacijsko rolanje. Osnovne informacije, ki ti bodo prišle prav, najdeš prav v tem članku.

 

 

 

 

Kaj potrebujemo za relacijsko rolanje?

Relacijsko rolanje je v Sloveniji vedno bolj priljubljeno. Razlog za priljubljenost je vedno večje število asvaltnih površin ter vedno večja izbira sodobnih rolerjev. Relacijsko rolanje je šport večinoma manjše družbe.

Za tako zvrst rolanja, nujno potrebujemo nekatere dodatne pripomočke, ki jih pri fitnes rolanju ne pogrešamo preveč. Za začetek toplo priporočam torbico okoli pasu, v katero je možno namestiti plastenko in poleg vsebuje vsaj še en dodatni prostor. Nujno potrebujemo orodje za odvijačenje kolesa, saj nam lahko med vožnjo zaidejo med kolesa "smeti" in zablokirajo kolo. Priporočam orodje multitool, z nastavkom za inbus ali torx, oziroma orodje, ki je primerno za vaše rolerje. Na dolgo pot se je potrebno pripraviti tudi proti dehidraciji, o kateri pa smo pri nas že pisali.

Relacijsko rolanje se običajno izvaja posamezno (do trije člani). V šat team-u smo lansko sezono izvedli skupinsko rolanje na 100 km, na katerem se je zbralo 13 rolerašev, ki so skoraj vsi v celoti prerolali 100 km.

Pred rolanjem ne pozabimo napolniti telefon in gps ter vsaj nekomu sporočiti kam smo se napotili, lahko pa za varnost proskrbimo tudi preko "live gps". Na relacijskem rolanju je velikokrat potrebno zapeljati tudi na prometno cesto, zato je potrebno poskrbeti za varnost in čim večjo vidljivost. To lahko poskrbimo z oblačili, odsevniki in svetilkami. Oblačila naj bodo vedno lahkotna in iz hitrosusečih materialov. S seboj je potrebno vzeti tudi nekaj denarja in osebno izkaznico, saj se v skrajni sili lahko vrnemo z javnim prevozom. Obvezna je tudi zaščitna oprema, saj več časa kot smo na rolerjih, večja je možnost padca zaradi utrujenosti. Svetujem lahko in zračno zaščitno opremo kajti povprečne hitrosti se gibljejo okoli 20 km/h in potrebna je večja pozornost v kolikor se spuščamo po klancu. Če je klanec strm in smo utrujeni svetujem, da se ga lotite bosi oziroma, da vam zavira kolega, v kolikor je šel poleg s kolesom zaradi družbe.

Sorodni članki, klikni: Gps , Rehidraciski napitki ,100 km rolanja, sončne kreme

 

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top