Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 21 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

GRAZ TEKMOVANJE 2015

VRSTE ROLANJA - HITROSTNO ROLANJE
AddThis Social Bookmark Button

Rolanje po parketu ja prav ste slišali vedno bolj popularna disciplina, ki je atraktivnega videza tudi za gledalce. Torej pogosta tekmovanja na parketu so tudi dokaz, da rolerji ne uničujejo parketa.

 

 

 

 

MEDNARODNO DVORANSKO TEKMOVANJE V HITROSTNEM ROLANJU

 Včerajšnji dan se je odlično začel, saj smo že na vse zgodaj zjutraj na avtocesti prehitevali Porsche-je. Razpoloženje v avtomobilu je bilo odlično in v pričakovanju dobrih rezultatov. Poleg tekmovalcev je bil v avtomobilu tudi član Rolanje.eu- Blaž Grgič, ki je med tekmami skrbel za odlične fotografije in posnetke. Zadolžen je bil tudi za preizkušanje trojanskih krofov, ki pa so po njegovi strokovni oceni malo predolgo čakali na kupca. Že ob prihodu na parkirišče v avstrijskem  Gradcu smo opazili, da nas čaka močna mednarodna tekma, saj so tekmovalci prihajali iz različnih regij Italije, Češke, Slovaške, Madžarske in Avstrije. Po namestitvi v garderobi nas je čakal trening, kjer je do izraza prišla veščina slaloma, saj se je na 80. metrskem krogu ogrevalo približno 100 tekmovalcev. Polni adrenalina so se tekmovalci pred samim startom tekmovanja zbrali še na otvoritveni ceremoniji, kjer je organizator poskrbel za lepo gesto. Našemu šestletnemu tekmovalcu, Joštu Lampretu, so podelili simbolično nagrado za najmlajšega udeleženca tekme. Kmalu se je pokazalo, da je bil morda res najmlajši tekmovalec, a se je boril in rolal, kot pravi izkušeni maček. V kategoriji, kjer je tekmoval z leto starejšimi dečki, je na vseh treh razdaljah osvojil odlično drugo mesto. Njegova borbenost in utrujenost s tekme se je pokazala na poti domov, ko je prespal celotno pot do Kranja. Ker se po jutru dan pozna, se je tudi pri najatraktivnejši kategoriji, članih, vse odvijalo po slovenskih notah. Nejc Mavsar je nadgradil rezultat našega najmlajšega člana in kljub močni zasedbi zmagal na vseh treh tekmah Gledalci so tako lahko uživali ob atraktivnih tekmah v dvorani, kjer ni ne tekmovalcev ne gledalcev oviralo vreme. Tekme so bile pravi spektakel, saj so se odvijale na parketu in na zelo majhnem krogu, kjer ni manjkalo prehitevanj in velikih hitrosti. Dvoransko tekmovanje v hitrostnem rolanju je v tujini že nekaj let praksa, ki pritegne vedno več gledalcev, kar pa je še pomembneje, tudi tekmovalcev. 

Radi bi se zahvalili tudi Osnovni šoli Franceta Prešerna, saj je prva šola, ki Rolerskemu klubu Kranj dovoljuje izvedbo rolerskih treningov v njihovi telovadnici. V naslednjem letu imamo cilj, da skupaj s portalom Rolanje.eu prvi v Sloveniji organiziramo podobno mednarodno tekmovanje v dvorani, kot se to dogaja v tujini. Vemo, da si to naši tekmovalci zaslužijo, saj so v tujini že uveljavljeni kot odlični tekmovalci v tej zvrsti, ob tem pa bi radi na ogled tekme pritegnili tudi čim več gledalcev

 

TEKST: Nejc Mavsar

FOTO: Blaž Grgic, Laura Kos

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top