Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 43 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

24 UR LE MANS

VRSTE ROLANJA - DRUGE KATEGORIJE
AddThis Social Bookmark Button

Sledeči vikend se bo na znameniti progi v Le Mansu odvijal eden fizično najzahtevnejših rolerskih dogodkov na svetu. 24 ur neprekinjenega rolanja je ogromen zalogaj tudi za tiste najboljše, le-tem pa se bo letos pridružil tudi 24-letni Ljubljančan Peter Korez.

 

 

 

 

Peter Korez 
Datum rojstva: 10. april 1990
 
 
Peter Korez se je letos prijavil na eno najtežjih rolerskih tekmovanj na svetu, kjer je potrebno v 24 urah prerolati čim več kilometrov. Dogodek spada med bolj popularne dogodke v Evropi, vendar mnogim še vedno precej nepoznan. Na 24 ur Le Mans se lahko tekmuje tudi ekipno, v dvojicah ali posamično. Slovenci so na tem dogodku že nastopali leta nazaj, a Peter se je odločil za solo vožnjo. Solo vožnja je najbolj zahtevna, saj si na progi prepuščen samemu sebi in se boriš z lastnimi bolečinami, ki jih doživljaš v 24 urah rolanja. Kdaj si nameniš počitek in kdaj rolaš je stvar posameznika. Nekateri si ga skorajda ne privoščijo. Sam napor lahko na tem tekmovanju naredi tudi nepričakovane stvari, ki lahko vplivajo na psihofizične sposobnosti in posledično precej negativno vplivajo na rezultat.
 
Pri vseh storitvah v boksu mu bo na voljo klubski kolega Črt Lukančič Mori, ki je za takšne stvari več kod odlična izbira, saj je za oskrbo rolerskega športnika potreben širok spekter znanj od tehničnih do medicinskih. S Petrom se dobro poznata že od predhodnih klubskih treningov. Glede na to, da tekmovanje traja 24 ur je ena servisna oseba že skoraj premalo, saj obstaja možnost, da tudi serviser fizično odpove. Peter ima na voljo tri pare rolerjev, ki se po tipu med seboj razlikujejo in jih bo menjal glede na utrujenost oziroma glede na zatečenost nog.
 
Peter se je z rolanjem resno začel ukvarjati dokaj pozno, saj je odraščal v ljubljanskih Fužinah, kjer sta prioriteti brcanje žoge in treniranje borilnih veščin. Tamkajšnji stanovalci temu pravijo čredni nagon, ki je zajel tudi njega in se je v prvih razredih osnovne šole ukvarjal prav z omenjenimi. Kasneje je bil uspešen tudi v športu petanqe. Že na prvem rolanju v Mojstrani z rolanje.eu je prevozil 60 km in pokazal svojo fizično pripravljenost, ki jo po našem mnenju še ni razvil dokončno in napredek je bil opazen prav v letu 2013, ko se je tudi v hitrostnem rolanju prebil v sam slovenski vrh. Naj omenimo, da je za 24 ur rolanja v Sloveniji sposobnih le peščica posameznikov.
 
Kot zanimivost je relacijsko rolanje začel izvajati prav pri rolanje.eu, zato smo mu za lažje premagovanje razdalj podarili kremo proti žuljem, za katero smo prepričani, da bo prišla izredno prav.
 
Na tekmovanju bo tekmovalo 540 ekip ki bodo tekmovale v različnih disciplinah, tudi timsko po 12, 10, 6, 2 ali 1 tekmovalec.
 
Več o dogodku si lahko preberete na spodnji povezavi:

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top