Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 37 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

KAKO ZAVIRAMO?

VRSTE ROLANJA - DRUGE KATEGORIJE
AddThis Social Bookmark Button

Ste se kdaj vprašali koliko načinov zaviranja na rolerjih poznamo? Sigurno ste se že znašli v situaciji, ko niste vedeli kako bi se ustavili. Oglejte si prvi film na to temo, ki prikazuje 6 načinov zaviranja.

 

 

 NAČINI ZAVIRANJA PRI ROLANJU

Pri rolanju je pridobitev znanja zaviranja dosti težje, kakor se naučiti peljati. Znanje vožnje in znanje zaviranja moramo vedno prilagajati. Ob dobri teoretični razlagi tudi zaviranje ne bo več problem.
Dobro je vedeti, da dobri roleraši skorajda ne zavirajo. Rolerji so eni najbolj okretnih športnih rekvizitov na svetu, zato se je oviri lahkotno izogniti. Posledično nastane formula, da se znanje zaviranja pridobiva skupaj z znanjem rolanja. Prva osnova je počasno napredovanje in 100% nadzor nad svojim telesom. Hitrost povečujemo glede na znanje zaviranja. Največji problem je, da večina začetnikov pretirava z neprilagojeno hitrostjo, zato kasneje nastopijo tudi nekontrolirani gibi, kasneje pa padec ali poškodba. Veliko ljudi se je zaradi take napake kasneje odločilo, da bodo prenehali rolati. V kolikor ste začetnik vam svetujemo, da si pregledate tudi članek nakupi rolerjev in zaščitna oprema.
Pri zaviranju se je pojavilo veliko načinov in stilov zaviranja. V tujini so se celo pojavila tekmovanja za izvirnost. Pri nas bomo opisali 6 različnih tipov zaviranja. Stile smo razdelili na 3 kategorije, od najlažjega do najtežjega.

CELOTEN ČLANEK LAHKO PREBEREJO SAMO REGISTRIRANI UPORABNIKI!IN


 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top