Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 21 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

OD ZMAGE DO ZMAGE!

VRSTE ROLANJA - DRUGE KATEGORIJE
AddThis Social Bookmark Button

Za začetek bravo ekipi Rollera, ki je osvojila naslov evropskega prvaka v nogometu na rolerjih. Sami nismo dvomili v tako visok rezultat saj smo vedeli v katerem naselju v Ljubljani so kralji nogometa in rolanja.

 

2011 Campionato Europeo Zaandam

Na evropskem prvenstvu v rollersoccerju na Nizozemskem so Slovenci naredili pravo zabavo. Rezultate in veliko o dogajanju si lahko preberete na http://www.rollerholland.com

 

Sedaj pa malo več o tej kategoriji, da boste vedeli o čem govorimo...

Nogomet na rolerjih ali RollerSoccer

Kaj je lahko lepšega kot združiti dve najbolj pomembni postranski stvari na svetu, nogometa in rolanja. Ja prav ste prebrali, pojavila se je nova kategorija rolanja, katero je glede na razširjenost nogometnih površin po Sloveniji možno prakticirati praktično v vsakem naselju. Pogoj je le dovolj velika, ravna in gladka podlaga. Še sploh moramo kategorijo omeniti zaradi razultatev slovenske ekipe Rollera, katera je v letu 2010 dosegla 2. mesto na evropskem prvenstvu.

Osnova izhaja iz malega nogometa in hokeja na rolerjih. Igra je hitra in atraktivna. Igralec mora svojo hitrost vedno prilagajati hitrosti žoge, kar ni enostavno saj se je z rolerji težje hitro ustaviti ali pospešiti kot z drsalkami. Bistven element je stabilnost in okretnost. Temu so prilagojeni tudi rolerji. Običajno so v uporabi freestyle rolerji kot npr. Rollerblade Twister, z velikostjo koles 80 mm, katere uporablja tudi ekipa Rollera.

Igralna površina ali igrišče mora biti zaprto oziroma obdano z igralnimi zidovi (bandami), kot pri hokeju, igra pa se tudi za goli kot pri hokeju.
Mere igrišča so: min 40m x 20m, max 60m x 30m.
Igra poteka dva krat po 25 min.
Goli so dimenzije 3 metre širina in 1 meter višina.
Za igro se uporablja žoga dimenzije 5.
Ekipo sestavlja največ 10 igralcev, od tega jih 5 igra ostali so menjave, vsak od njih je lahko vratar.
Število menjav je neomejeno kadarkoli med tekmo.
Igra z rokami je prepovedana tudi za vratarja.
Ščitniki za piščali so obvezna zaščitna oprema, vse ostalo je priporočeno (kolenčniki, komolčniki, čelada).

RollerSoccer je čedalje bolj viden v Sloveniji, Evropi in svetu. Zelo popularen je postal v Franciji, kjer imajo že francosko RollerSoccer ligo in približno 10 ekip.

Zelo vidno se je razvil v Južni Ameriki ( Braziliji, Argentini), Ameriki, Evropi (Velika Britanija, Belgija, Francija, Nizozemska, Nemčija, Italija, Slovenija), Aziji ...

Najbližje si lahko treninge ali tekme ogledate v Ljubljani in okolici.

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top