Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 16 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

NOVI ROLERSKI POLIGON V LJ

VRSTE ROLANJA - AGGRESSIVE
AddThis Social Bookmark Button

 

Na razpisu za postavitev poligona v Savskem naselju izbrano podjetje Elan Inventa

Slovenija - ponedeljek, 03.08.2009

VIR:DNEVNIK

 

 

jubljana - Ljubljanski navdušenci nad rolkanjem in rolanjem bodo končno dobili svoj prvi pravi rolkarski poligon. Tega bo v Savskem naselju, blizu BMX-poligona, uredilo begunjsko podjetje Elan Inventa, ki je bilo izbrano na javnem razpisu Zavoda Tivoli (ZT). Pogodba med zavodom in Elanom določa, da mora biti poligon dobavljen in montiran do sredine avgusta.

Image

Namestnik direktorja ZT Drago Banović je povedal, da bo poligon postavljen tako, da bo kar najbolj zapolnil ploščad in da bo v sklopu norm, ki določajo, kakšni morajo biti tovrstni poligoni. Dodal je še, da je "park dobro zamišljen" in da je njegov izdelovalec priznano podjetje, zato bodo po njegovem mnenju ljubitelji tako imenovanih urbanih športov z njim zadovoljni.

Tudi Marko Pajnik iz Športnega društva Ilužn se veseli, da bo Ljubljana končno dobila kakovosten rolkarski poligon. Po Pajnikovih besedah bo poligon v Savskem naselju neprimerno večji od podobnih igrišč v Sloveniji, poleg tega bo uporabljen zelo kakovosten material. V razpisni dokumentaciji je zapisano, da se bo raztezal na površini 800 kvadratnih metrov, njegova vrednost pa je 114.000 evrov (v ceno je vključen tudi davek na dodano vrednost).

Pajnik želi, da se v Ljubljani naredi še kakšen rolkarski poligon, vendar je glede uresničitve te želje precej skeptičen. Pojasnil je, da so veliko časa in truda vložili v to, da se je končno uresničil projekt v Savskem naselju, zato bo do odprtja drugega poligona verjetno preteklo še nekaj časa. Vseeno pa si v društvu Ilužn prizadevajo za postavitev parka, ki bo pokrit in bo na njem rolanje mogoče tudi ob slabem vremenu in pozimi. Pajnik je povedal, da še vedno vztrajajo pri iskanju primerne lokacije. Na Oddelku za šport na Mestni občini Ljubljana (MOL) prav tako menijo, da "bi bilo treba urediti še en pokriti rolkarski center po vzoru centrov, kot jih ima Celovec in druga bližnja mesta".

Kolesarsko društvo Rajd, ki upravlja BMX-igrišče v neposredni bližini prihodnjega rolkarskega poligona, je prav tako zadovoljno z novo pridobitvijo. Predsednik društva Tine Mahkovec je pojasnil, da bodo njihov poligon kmalu za nekaj časa zaprli, ker bo pod njim MOL zgradila zbiralnik za meteorske vode. Ker rolanje in rolkanje zahtevata precej podobne površine kot vožnja s kolesi BMX, bodo kolesarji ta čas lahko uporabljali rolkarski poligon.

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top