Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 13 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

10 RAZLOGOV ZAKAJ ROLATI

ŠPORT IN ZDRAVJE - OSTALO
AddThis Social Bookmark Button

uvodnaSte se kdaj vprašali zakaj sploh rolamo? Kaj nas pritegne pri tem športu, da z njim začnemo in pri njem vztrajamo? Če vas to vprašanje bega, si lahko nekaj razlogov preberete tu.

 

 


1. ROLANJE JE DRUŽABNO:
Skupine, klubi, parčki ali zgolj prijatelji, ki radi rolajo, bodo ugotovili da ni boljšega načina povezovanja in ustvarjanja novih prijateljskih zvez kot na koleščkih. Isti trenutek, ko obuješ rolerje postaneš enakopraven sorolerašem ne glede na nivo znanja. Ponudi se priložnost za pogovore, smeh in vsesplošno druženje posameznikov vseh starosti.

 

2. ROLANJE JE DRUŽINAM PRIJAZNO:
Rolanje je šport, v katerem lahko sodeluje vsak družinski član, četudi je to zgolj malček v otroškem vozičku, ki ga na rolerjih poganjata starša.

 

3. ROLANJE OMOGOČA SAMOTO:
Če nisi ljubitelj/-ica rekreiranja v družbi, je rolanje kljub temu odlična priložnost za uživanje v samoti. Posameznik si lahko sam planira željeno rolersko pot, vklopi MP3 player in se prepusti toku.

 

4. ROLANJE OMOGOČA VZPOREDEN TRENING:
Sodobne verzije rolerjev so nastale kot rekvizit za izvensezonske treninge hokejistov. Uporabljajo jih hitrostni drsalci, umetnostni drsalci, smučarji downhilla, kolesarji ali tekači kot obliko fitnesa ali običajnega treninga. Vzporeden trening na rolerjih lahko koristi večini športnikom, saj manj obremenjuje sklepe kot npr. pri teku, ampak istočasno ponuja iste aerobne rezultate.

 

5. ROLANJE JE NAČIN PREVOZA:
Uživajte koristi pešca in hitrost na manjših kolesih. Rolerji ponujajo idealen način transporta po urbanih okoljih. Ko prispete na cilj ni potrebno izgubljati časa z iskanjem prostega mesta za vaš avto in plačevati parkirnine, povrh vsega pa boste lahko vsak dan naredili nekaj koristnega zase in za svoje telo.

 

6. ROLANJE JE OKOLJU PRIJAZNO:
Avtomobili, motorna kolesa in podobna prevozna sredstva iz minute v minuto trošijo dragoceno gorivo in v ozračje spuščajo neizmerne količine emisij. Rolerji so okolju prijazni, saj ste vi in vaša volja njihovo gorivo.

 

7. ROLANJE JE FIZIČNI IN MENTALNI FITNES:
Poraba kalorij, oblikovanje mišic, lajšanje stresa in aerobna vadba. Rolanje ponuja vse to in vam pomaga okrepiti srce in zjasniti um.

 

8. ROLANJE JE ZA VSE, KI IŠČEJO IZZIVE:
Aggressive, downhill in off-road rolanje je primerno za vse, ki iščejo izzive in sproščanje adrenalina.

 

9. ROLANJE JE TEKMOVALNO:
Hokej na rolerjih, hitrostno rolanje, umetnostno rolanje, aggressive ali freestyle rolanje, so rolerske aktivnosti za vse tiste, ki živijo za doseg in borbo nekih ciljev. Košarka ali nogomet na rolerjih sta dva izmed novejših oblik športa na rolerjih, za vse tiste rolerske pionirje, ki želijo biti drzni in drugačni.

 

10. ROLANJE JE FLEKSIBILNO:
Rolanje je eden izmed športov, ki je lahko natančno tisto kar želite da je, ter kje in kdaj ga želite početi. Jutro, opoldne ali večer, družabno, rekreativno ali tekmovalno. Odločitev je vaša.

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top