Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 22 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

ROLERSKA POT BOHINJ

KJE ROLATI - ROLERSKE POTI - SLOVENIJA
AddThis Social Bookmark Button

Poletje je tu in z njim tudi peklenska vročina, ki pogosto v prelepih sončnih dneh ne dopušča sproščenega rolanja po mestnih ulicah…ker je enostavno prevroče. Sedaj obstaja rešitev. Osvežilni športni dan v Bohinju.

 

 

 

BOHINJSKA BISTRICA-BOHINJROLERSKA POT BOHINJSKA BISTRICA-BOHINJ

Pred kratkim je Bohinj nadgradil svojo aktivno plat z novo rolersko-kolesarko asfaltirano stezo. Prične se v Bohinjski bistrici, vije pa se vse do jezera.     Steza je dovolj široka in površina je gladka. Ves čas leži ob Savi Bohinjki in prijetno osvežilno ozračje dobro dene. Naokrog je le narava, sliši se petje ptic in vse skupaj deluje zelo sproščujoče.

Na vmesnih postankih se lahko odpočijete na klopci, se odžejate ter okrepčate. Nekje približno na sredini je tudi izvir pitne hladne vode za hitro osvežitev. Steza kot sama zna biti za začetnike nekoliko težavna le pri klančinah, saj sta na poti kar dve, ki sta nekoliko višji, kar pri spustu poveča hitrost in pri neizkušenem rolerašu povzroči kakšno nevšečnost. Enako velja za otroke. Na poti je tudi lesena hišica v katero se lahko skrijete pred dežjem, večina postojank pa je opremljenih tudi z držali za kolesa.

Na poti sta prisotni tudi dve fizični oviri, pri katerih morate dejansko ustaviti in čez iti peš ampak kar z rolerji na nogah, sezuvanje ni potrebno.

Gre za dva prehoda iz cevi, ki preprečujeta izhod živine s pašnika. Nič pretresljivega skratka. Že skoraj pred jezerom prečkate  betonski most.

Od tu naprej se do jezera prirolate, če se držite leve smeri, če pa se držite desne, se pot konča v bližnji vasici po približno 5ih km.

Tako, sedaj ste prispeli na cilj in z užitkom lahko skočite v vodo, si najamete čoln ali kanu, plezate po plezalni steni, si izposodite kolo… vendar ne pretiravajte, čaka vas še pot nazaj :) Veliko užitkov!

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top