Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 20 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

ROLERSKA POT MOJSTRANA

KJE ROLATI - ROLERSKE POTI - SLOVENIJA
AddThis Social Bookmark Button

Želiš spoznati najboljšo, najlepšo in najbolj varno rolersko pot v Sloveniji? Oglej si jo virtualno in se pripravi za lep izlet v naravo. Pot je primerna tako za rolanje kot kolesarjenje. Odlična relacija tudi za koristno družinsko preživljanje prostega časa.

 

 

 

ROLERSKA POT MOJSTRANA ITALIA

 

Pot lahko začnemo pri lesni industriji Mojstrana kjer je tudi možnost parkiranja ali kjerkoli višje proti Kranjski gori. Mi smo se odločili za start v Mojstrani in smo prispevali svojo kapljico v morje v smeri ohranjanja okolja. Steza je speljana vzporedno z glavno cesto Jesenice-Kranjska gora, vendar je precej odmaknjena od nje tako, da ne vdihavamo smradu s ceste. Pot se blago dviga mimo Kranjske gore še približno 17 km, zato svetujem, da izbereš isto smer kot mi, saj je rolanje nazaj bistveno lažje. Upoštevati je potrebno tudi faktor utrujenosti, kateri je pri takih razdaljah močno prisoten. Pozitivna plat poti je tudi, da je speljana po gozdu in zato tudi v poletnih dneh, pri višjih temperaturah ni problematična. Pot je vseskozi označena s kolesarskimi označbami. Pred Kranjsko goro lahko osvežimo zalogo vode, lokacije vodovoda so označene na karti EverxTraila. Kranjska gora je tudi odličen kraj za krajši (ali daljši) postanek. Lahko zavijemo proti Jasni, se malo ohladimo in odpočijemo.

 

Pot nadaljujemo proti italijanski meji, kjer se rahlo spusti. Od Mojstrane do italijanske meje in nazaj je slabih 40 km (39,2 km), kar je kar lepa razdalja za enodnevni izlet.Naša ekipa je pot prevozila v 2 urah in 15 minutah. Za bolj vzdržljive je pot odprta še naprej v Italijo vsaj še 70 km, kar pomeni da lahko na tej relaciji naredimo tudi do 200 km. Vračamo se po isti poti. Rad bi opozoril še na čisto praktično in realno nevarnost, ko se vračamo lahko zaradi naklona (in s tem večje hitrosti, naša ekipa dosega tudi hitrosti preko 40 km/h), utrujenosti in veselja da smo pri koncu poti pozabimo na varnost. Zato nasvet iz prve roke, rolanja je konec šele ko sezujemo rolerje in ne nekaj kilometrov prej. Podlaga na poti je načeloma gladka, na italijanski strani malo boljša kot pri nas. Prednost je, da lahko obrnemo na razdalji ki smo si jo zadali, lahko kombiniramo da močnejši prerolajo več, šibkejši manj... Vsekakor pot navduši z urejenostjo, razgledom, dostopnostjo in še čem, kar cenijo tudi drugi športniki, saj na poti srečujemo kolesarje, nordic in klasik roleraše.

Po mojem mnenju je to najboljša rolerska pot v Sloveniji, morda se ji lahko kosa le še pot Koper-Piran

Poglejte pa si še video z rolanja po tej trasi ko smo naredil skupno dobrih 100 kilometrov. 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top