Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 20 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

ROLERSKA POT TIVOLI-BTC

KJE ROLATI - ROLERSKE POTI - SLOVENIJA
AddThis Social Bookmark Button

Rad/a počneš več stvari hkrati? Potem pa kar hitro po užitek na rolerje. Na ta način lahko v kratkem času preletiš dogajanje po centru Ljubljane in bližnje okolice ter se hkrati tudi rekreiraš.


ROLERSKA POT TIVOLI-BTC

Kot večina naših rolerskih poti, se tudi ta prične v Tivoliju z našega zbirnega mesta, ki je pri mini golfu. Nadaljujemo ob Celovški cesti proti centru, mimo Kolizeja, Nebotičnika vse do Name. Sledi tradicionalna Čopova, kjer lahko vsak znova potrenira svoje spretnosti izmikanja gruči ljudi, ki se sprehaja in kolesari… po ulici. Prešernov spomenik je točka, kjer se počaka, da se vsi ponovno zberemo in nadaljujemo pot proti cilju. Sledi rolanje čez tromostovje, mimo ljubljanske tržnice, ob Pravni fakulteti vse do Poljanske ceste, ki nas tudi spremlja vse do Kodeljevega bazena, kjer se odklopimo iz smeri in nadaljujemo pot po kolesarski stezi ob športnem parku Kodeljevo , nato pa prečkamo cesto v Štepanjsko naselje in ob reki sledimo poti ter sledimo poteku steze čez mostiček v Fužine in vse do končne postaje bus 22, kjer se nato priključimo na Zaloško cesto. Od tu naprej sledi del poti, ki je bolj ravnih dimenzij , zato si marsikdo rad da duška in šprintira po tej relaciji, ki vodi ob obvoznici potem na Letališko in vse do Atlantisa saj je ves čas popolna ravnina. Ponovni zbor vseh udeležencev sledi pri Koloseju, kjer ponavadi izpraznimo svoje zaloge tekočine. Ravno prav pa se naša pot odvije mimo tržnice BTC, kjer si vsak lahko natoči svežo vodo. Vračamo se nazaj proti centru mimo Emporiuma do Kajuhove in nato Zaloške nazaj proti centru. Prešeren je ponovno zbirna točka, druženje pa se ponavadi zaključi v nadaljevanju druženja ob pijači ali sladoledu.

Trasa sama je dolga dobrih 18 km in ni zahtevne narave. Ves čas je urejena s pločniki, tako, da je primerna tudi za začetnike in mlade družinice. Glede pitne vode je dobro oskrbljena, prva je že na ljubljanski tržnici, druga pa na tržnici Btc in je tud vmesna razdalja ravno pravšnja. Podlaga je dokaj lepa in gladka in omogoča nemoteče rolanje.

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top