Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 20 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

ROLERSKA POT NAKLO

KJE ROLATI - ROLERSKE POTI - SLOVENIJA
AddThis Social Bookmark Button

ROLERSKA POT 8 NAKLO


EveryTrail - Find hiking trails in California and beyond

Rolerska pot Naklo. Bi treniral na razgibanem terenu, pa ne veš kje? V Naklem, pri avtocesti je 1,1 km dolga krožna proga. Namenjena je predvsem za trening smučarskih tekačev pozimi in prav tako tudi poleti na rolerjih seveda. Vstop je prost in je brez omejitev, razen ob urah potekanja treningov ni dovoljeno koristiti površin v rekreacijske namene. Progica se nahaja v objemu gozdička, tik ob gorenjski avtocesti na izvozu Kranj-zahod.Je zelo raznolika kar se tiče klančin in je ravno zaradi tega zelo primerna za intervalne treninge zmogljivosti.

Proga je asfaltirana, vendar je podlaga nekoliko bolj groba kot bi pričakovali. Po mojem mnenju je potrebna manjše obnove za boljšo kvaliteto rolanja saj na večjih mestih ni odveč pazljivost zaradi korenin, ki izpodrivajo asfalt. Začetek se začne z nekoliko bolj napornima klančinama potem pa sledi počasen in daljši vzpon. Druga polovica kroga pa je pravzaprav spust z nekaj ovinki. Lega ni precej sončna in se po deževnem vremenu počasneje suši.

V neposredni bližini ni nobenega vira pitne vode zato svetujem, da imate s seboj zadostno količino pijače (odvisno od intenzivnosti in trajanja treninga). Proga je primerna za vsakega, za začetnika kot tudi za zelo izkušenega roleraša, saj si vsak lahko prilagodi tempo svojim zmožnostim. Dostop je najlažji z avtomobilom, parkiranje pa je najlažje kar ob tej stranski cesti ob gozdu. Pa uspešen trening!

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top