Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 13 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

ROLERSKA POT BLED

KJE ROLATI - ROLERSKE POTI - SLOVENIJA
AddThis Social Bookmark Button

Rolanje na Bledu

mobitel stoli plaza bled

Image

Rolanje na Bledu daje poseben občutek rolanja.

V največji vročini priporočam prav rolanje na Bledu. Sama lokacija rolanja je večji čas v senci. Ker je Bled močno turističen kraj ne bo problemov z žejo. Tudi samo obupovanje med rolanjem ne bo delalo problemov saj se lahko nazaj pripeljemo z vlakcem ali celo konjem. Rolanje je pogojno primerno za začetnike ali družine. V primeru, da nismo vešči zaviranja na blagem klancu vam pot odsvetujem.

 

Predlagam, da pot začnemo pri hotelih in jo izvajamo v smeri nasprotno urinem kazalcu. Torej prvo bomo srečali vilo prešeren na levi strani. Nato bomo pot nadaljevali proti gradu Bled (vidno na slikici). Za tem bo vidna plaža na levi strani ter takoj za tem blago spuščanje. Nevarnost pri spuščanju so pešci oziroma turisti, ki tekajo z fotoaparati sem ter tja. Takoj za tem pridemo še na eno organizirano plažo. Tukaj se lahko odžejamo v kakšni gostilni ali si zaželimo česa drugega. Pot od tu naprej je bolj zahtevna saj je potrebno rolati po cesti. Potrebno je povedati, da sem doživel zelo pozitivne poglede na roleraše. Saj se zgodi, da je voznik vesel, da vas vidi. Tukaj lahko pot nadaljujemo vešči roleraši tudi po lesenem pomolu, ki se nahaja čisto ob vodi.Za roleraše z slabšim znanjem pa svetujem, da se obrnejo in rolajo po enaki pot nazaj od koder so prišli. Od tukaj naprej se začne vzpon v strm klanec, problem pa je nato spust po klancu navzdol. Za dobre roleraše ne bo problema a vseeno je potrebno paziti saj pridemo iz ceste, ki ni prednostna(slikca) Po tem klancu ko se spustimo čisto v dolino se lahko odločimo v poletnih mesecih za kopanje saj je plaža lepo dostopno z rolerji. Potrebno je vedeti, da zaradi tokov v jezeru svetujejo kopanje samo na organiziranih plažah. Po plavanju smo odrolali nazaj do točke štarta.

 

Rolerske površine so v 95% asfaltne in lepo urejene. Šokiran sem bil nad propadom trgovin rolerske opreme renta rolerjev ter, da nismo srečali nobenega na rolerjih. Drugače pa same pozitivne stvari kar se tiče Bleda in mislim, da ga Slovenci premalo cenimo.

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top