Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 37 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

TRST-MIRAMAR(I)

KJE ROLATI - ROLERSKE POTI - OSTALE DRŽAVE
AddThis Social Bookmark Button

TRIESTE MIRAMARE(TRST-MIRAMAR)


EveryTrail - Find hiking trails in California and beyond

 

ROLERSKA POT TRST

To je idealna rolerska pot, ki lahko popestri lep "nedeljski" izlet na primorsko. Grad Miramar, ki je ključna točka te poti je definitivno vreden ogleda. Njegova zgodovina sega v davno leto 1856, ko se je njegova gradnja tudi začela. Gradnjo je financiral Ferdinand Maksimilian I. Habsburško-Lotarinški, ki je z ženo Šarloto Belgijsko v njem tudi živel. Po njegovi smrti je grad služil kot občasna rezidenca Habsburžanov, v tridesetih letih 20. stoletja pa je v prvem nadstropju živel Amadeus Savojski, 3. vojvoda d`Aosta.

Poleg samega gradu se nahaja tik ob njem tudi 22 haktarjev velik park z redkimi eksotičnimi rastlinami, ki jih je Ferdinand Maksimilian deloma prinesel s svojih potovanj.

Danes je grad urejen kot muzej. V pritličju si je mogoče ogledati zasebne prostore Maksimiliana in njegove žene. Ker je bil sam navdužen pomorščak, tudi vrhovni poveljnik avstrijske vojne mornarice, je del prostorov urejen po vzoru kabine na avstrijski poveljniški ladji SMS Novara. V prvem nadstropju pa se nahajajo razkošnejši prostori za Maksimilianove goste.

Torej ogled gradu in čudovitega parka je skoraj da obvezen. V tem primeru je potrebno s seboj vzeti primerno obutev, saj je z rolerji vstop v muzej prepovedanm prav tako pa enako velja za park, saj je povsem peščen. Po ogledu se lahko odrolate ob morju v smeri proti Trstu, vendar pa podlaga ni ravno idealna, je namreč tlakovana in s tem zmanjša užitek pri rolanju. Veliko je odvisno tudi od velikosti koles saj je pri večjih kolesih zatikanja manj. V nasprotnem primeru pa je tudi sprehod prijeten. V poletnem času pa vzdolž poteka ena najlepših Tržaških plaž in kopanje je lahko zanimiva dopolnitev izleta in hkratna osvežitev.

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top