Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 40 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

ROLERSKA POT CELOVEC(A)

KJE ROLATI - ROLERSKE POTI - OSTALE DRŽAVE
AddThis Social Bookmark Button

Se ti je že kdaj zgodilo, da si se odpravil v Celovec po nakupih, potem pa si gledal čudno, ker so bile trgovine zaprte zaradi praznika? No, kot ljubitelj rolanja imaš verjetno rolerje vedno s seboj in če te zanima kako zabavno izkoristiti dan, preberi več.

 

 
 

ROLERSKA POT CELOVEC

Se ti je že kdaj zgodilo, da si se odpravil v Celovec po nakupih, potem si pa gledal čudno, ker so bile trgovine zaprte zaradi praznika? No, kot ljubitelj rolanja imaš verjetno rolerje vedno s seboj zato si zaradi takšnega kiksa res ne rabiš beliti glave. Enostavno preklopiš na plan B, varčevalni program, pa še denarnica bo ostala polna.

Celovec morda na prvi pogled deluje več ali manj kot mesto nakupov. Redko kdo pomisli nanj kot na rekreativno mesto. Vendar pa to Celovec tudi je. Okoli mesta je speljana urejena, lepa in dovolj široka kolesarska steza. Dolga je 25 km in je skoraj v celoti odmaknjena od prometa in bolj prevoznih cest. Tudi podlaga, ki ima za roleraša zelo velik pomen, je primerno gladka razen zelo rekih predelov, ki pa jih ni veliko in so kratki. Orientacija ne bo delala problemov, ker je mnogo vmesnih postojank, opremljenih z zemljevidom steze tako, da vedno veš kje se nahajaš. Prav tako ne boš žejen saj je na veliko takih postojank tudi pipa s pitno vodo.

Kje začeti? Vseeno, ker vedno prideš nazaj za začetno točko. Zaradi možnosti ugodnega parkiranja avtomobila pa je najhitrejša in obenem tudi najenostavnejša opcija takoj ob prihodu v mesto, na desni strani (glej zemljevid). Druga možnost pa je pred Minimundusom vendar je to na drugi strani mesta je pa priporočljiva ob obisku le tega. Opisana bo prva, najenostavnejša. Ta je zares najbolj idealna.

Kot že omenjeno parkiranje na tem delu ni problematično, prostora je med vikendi zagotovo dovolj, baje pa je pod video nadzorom in so zelo občutljivi, če obiskovalci tam pustijo za seboj smeti (plastenke, robčki…). Štart je takoj čez glavno cesto, označeno z modro tablico kolesarska pot. Pravzaprav je celotna steza ves čas označena s temi modrimi tablicami, ki označujejo kolesarske poti, vendar pa je teh poti več, kar lahko človeka tudi malo zmede. Priporočam , da si s strani Everytrail naložite traso na svoj gsm ali pa jo vsaj slikate, da si na določenih območjih lažje pomagaš poiskati pravo pot, če nastopi dvom. Steza je ves čas obkrožena z naravo in je zelo primerna za družine in začetnike. Na slabi prvi četrtini poti je jezero z lepim in širokim razgledom z bližnjega dvorca in cerkvice ob obali. V bližini je možna tudi izposoja čolnov in vodnih koles. Pot se nadaljuje skozi velik in zelo lep park urejen z različnimi drevesi, grmički, cvetlicami, vodometi… in celo s skateparkom. Naslednja bolj znamenita točka na poti je Minimundus, ki ga lahko obiščeš mimogrede (če imaš s seboj kakšno obutev). Nadaljuješ pot v smeri kolesarskih oznak in hkrati občuduješ mimobežne hiške in vile, ki so vse tako in lepo  skrbno urejene. Zadnji del poti oz. druga polovica je ponovno odmaknjena bolj v naravo, poteka ob vodi in ob njivah vse do konca/povratka na štartno lokacijo.

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top