Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 21 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

ROLERSKA POT JARUN - ZAGREB(CRO)

KJE ROLATI - ROLERSKE POTI - OSTALE DRŽAVE
AddThis Social Bookmark Button

 

Jarun se nahaja v bližini centra Zagreb, oziroma v jugozahodnem delu kraja Trešnjevka. Leži med Horvaćanska-Selska in reko Savo. Ime je jezero Jarun dobil po imenu vasi. Na njem se nahaja lepo urejena veslaška steza dolžine 2 km. Sestavljen je iz dveh med seboj povezanih jezer.

Jezera se ločita za kopanje in druge vodne športne aktivnosti. Jezero ima tudi 6 otokov. Okoli jezera je lepa, izredno gladka, asfaltirana steza dolžine cca. 6,5 km. Športni center Jarun je med vikendi in ob lepem vremenu zelo priljubljeno zbirališče domačinov. Izvajajo se lahko razne športne aktivnosti: veslanje,tek, rolanje, kolesarjenje, jadranje, jahanje, mini golf, namizni tenis, košarka, rokomet, nogomet, ima tudi bazen za neplavalce, skate park ter trim stezo. Ob obali jezera so zgradili več restavracij, ki ponujajo tudi nočno življenje. Športni center je povezan z mestnim potniškim prometom, tramvajski prevoz številka 5 in 17, ter avtobusni 113, do centra mesta.


Lepa sončna januarska sobota je bila kot nalašč prava izbira za rolerski športni dan v Zagrebu. Mnogi so se sprehajali, tekli, rolali, kolesarili...Športni park je res primeren za vsakogar, za začetnike, tudi za družine, saj je pot okoli jezera zaprta za vozila in tako omogoča nemoteno gibanje in otroci lahko brezskrbno tekajo okoli, se vozijo s kolesi ali učijo novih veščin na rolerjih. Velja povedati, da je podlaga odlično ohranjena in rolati na takšnem asfaltu je res neprecenljivo. Na jezeru imajo tudi šolo rolanja in izposojevalnico rolerjev in koles. Med rolanjem skozi park, smo uvideli, da park ponuja tudi možnost organizacije piknikov, saj je zasnovan tako, da ponuja ogromno malih odprtih hišic in trave, ki so kot nalašč primerna za poležavanje pod drevesi in preživljanje prostega časa s prijatelji. Okoli rolerske poti, je moč zapaziti tudi table z znanimi hrvaškimi športniki in njihovim splošnim opisom ter dosežki.

Če povzamemo vse naše ugotovitve, je Jarun iz rolerskega vidika zelo pozitivno ocenjen, saj ima zelo lepo pot, ki je ločena od prometa. Višinske razlike poti skorajda ni. Svetujemo rolanje v zgodnji urah, saj se okoli 12h nabere veliko ljudi in je rolanje oteženo. Zato vzemite v obzir, če se boste kdaj odpravljali na rolanje po Jarunu, da se na pot odpravite, kar se da zgodaj (5:00 zjturaj) in tako izkoristite čas za izvedbo dobrega treninga, ki ga imate, predno postane gneča. Lahko se odločite tudi za rolanje po cesti, ki skorajda ni prometna. Parkiranje je omogočeno tudi z notranje strani ograje, vendar je žal plačljivo. Lahko parkirate na zunanji strani, če ste dovolj zgodnji, ali pa kar med stanovanjskimi bloki, ki se nahajajo v neposredni bližini. Naj omenimo še to, da je športni center iz ekološkega vidika zelo dobro podkovan, skrb za čistočo upravljavcem res ni tuja, zato je užitek pri rekreaciji toliko večji.

 

ROLERSKA POT 6 JARUN (ZAGREB)


EveryTrail - Find the best hikes in California and beyond

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top