Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 15 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

POWERSLIDE GRAND PRIX 2

IZBIRA ROLERJEV
AddThis Social Bookmark Button

uvodnaOd rolerja želite hitrost, hkrati pa tudi udobje? Najnovejši powerslidovi rolerji Grand Prix, bodo zadovoljili tako zahtevne uporabnike kot rekreativce, ki si želijo le najboljše..

 

 

 

Rolerji Grand Prix

EU 36-47

Številka na testu 43

Rolerji Grand Prix pokrivajo segment, kjer sta potrebna hitrost in udobje. Z uspešno prodajo izdelkov,  kot so Phuzion 8,9, so dokazali, da sta potreba in povpraševanje po taki vrsti rolerja veliki. Roler je bil razvit za rolanje na dolgih razdaljah in lepih površinah, kar je vidno tudi po trdoti serijskih koles. Roler se je odlično izkazal na daljših rolanjih, ki trajajo več kot štiri ure. Moramo pa izpostaviti, da sestava koles 3 x 125 mm ni primerna za šibke roleraše, saj sta za karseda popolno doživetje rolerja Grand Prix potrebni moč in vzdržljivost. Zato je ta roler en izmed najbolj iskanih ravno v segmentu »rolerskih odvisnikov«, z močnimi nogami in željo po nabiranju kilometrov.

Prav zaradi elite so se pri Powerslidu potrudili in izdelali izredno lahek in kvaliteten čevelj, da bi karseda zadovoljili potrebe in želje dobrih rekreativnih ali bivših vrhunskih rolerašev . Karbonska školjka je izdelana precizno, oblečena pa je v kvalitetno usnje. Podvozje je mogoče pritrditi na različnih mestih, kar omogoča posamezniku nastavljanje glede na njegove želje in potrebe. Notranjost čevlja je izdelana z minimalnimi šivi, zato je možnost za pridobitev žuljev minimalna. 3D jezik lepo objame nogo in se v čevlju ne premika, poleg tega pa je na petnem delu dodana grbina, ki pritrdi petni del noge in prepreči skakanje noge v rolerju. Sprednji del čevlja zaradi udobne konstrukcije kopita nudi dovolj prostora za prste in noge ne stiska.

Podvozje rolerja je iz brizganega aluminija, kar zmanjša njegovo težo, poleg tega je pa še vedno dovolj trdno tudi za težje roleraše. Tokrat so na izdelek napisali tudi označbo za optimalno težo roleraša, in sicer naj bi se gibala med 60 kg in 100 kg. Na podvozje so nameščeni klasični vijaki M7, razdalja med izvrtinami v čevlju pa je 195 mm. Podvozje je izdelano kvalitetno, uspešno pa je prestalo tudi skok 72-kilogramskega roleraša z enega metra višine, pri tem pa nismo zaznali nikakršnega zvijanja podvozja. Vidno je, da so v razvoj podvozja investirali veliko energije, kar je bilo tudi nujno potrebno zaradi večjih obremenitev in enega kolesa manj. Podvozje ima možnost mikro nastavljanja levo in desno v primeru pronacije oziroma supinacije stopala, navodila za spreminjanje mikro nastavitev pa so jasno narisana tudi na podvozju. Prednost treh koles v primerjavi s štirimi kolesi pa je njihova drugačna razporeditev, ki omogoča nastavljanje podvozja brez snemanja koles.

Namembnost izdelka

Proizvajalec Poweslide je dejal, da so rolerji Grand Prix izdelani za njihovega šefa, bivšega tekmovalca v hitrostnem rolanju, danes pa rola predvsem na daljših relacijah. S tem bi se lahko kar strinjali, saj smo tudi mi na testu dobili občutek, da je roler vrhunske izdelave in zadovolji vse potrebe še tako zahtevnega roleraša. Nudi nam odlično udobje, poleg tega pa lahko z njim dosežemo tudi visoke hitrosti. Čevelj je v primerjavi s predhodnimi izvedbami še za 20 % lažji, kar še dodatno pripomore k lažjemu in bolj udobnemu rolanju.

Zavezovanje in zapenjanje

Roler ima posebno razvite zaponke, ki so na roler nameščene premišljeno in omogočajo natančno mikro zapenjanje. Poleg tega plastični dodatki zaponko oziroma pašček še dodatno pričvrstijo in ne dopuščajo nehotenega premikanja, kar doprinese k občutku kvalitetno izdelanega rolerja. Plastična podloga, ki je našita na usnjenem delu, pa dobro preprečuje poškodbe na usnju.
Slabost, ki pa smo jo opazili predvsem na slabi asfaltni površini, je bil čuden zvok zaponke, ki sicer ni bil preveč moteč, vendar smo ga na testu vseeno zaznali.

Poleg zaponke pa se roler zavezuje tudi z vezalkami, ki so na pravem mestu, njihovo zategovanje pa je enakomerno in brez deformacije čevlja.

Kolesa

Serijsko rolerju pripadajo kolesa proizvajalca Matter, model Image v velikosti 125 mm. Kolesa so srednjega razreda, vendar več kot zadovoljiva tudi za zahtevnega uporabnika. Trdota koles je F1, kar pomeni trša kolesa, ki pa zelo ustrezajo našim cestam, pločnikom in kolesarskim potem.

Ležaji

V rolerje so vgradili ležaje Twincam ILQ 7, ki veljajo za preverjene in kvalitetne. Prednost treh koles pa se kaže tudi pri vzdrževanju ležajev, saj jih je v tem primeru »zgolj« 12, kar nekoliko pripomore k hitrejši premontaži in čiščenju.

Rolerje smo testirali z mestno vožnjo po ulicah Ljubljane in na več relacijskih vožnjah na razdalji od 20 do 40 km. Test vzdržljivosti pa smo izvedli z vožnjo na 100 km. Občutek vožnje je bil varen in udoben, poleg tega smo čevelj po 7 urah vožnje sneli brez kakršnih koli žuljev in otiščancev. Na testu se je roler izkazal res izjemno, še posebej velja to za dolge relacije, kjer je poleg hitrosti in funkcionalnosti zelo pomembno tudi udobje.

 

Test izvedel: Blaž Grgič

Tekst: Nina Černič

 

Za test je rolerje namenil:http://itaksport.si/si/

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top