Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 17 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

POWERSLIDE I. MEGACRUISER 125

IZBIRA ROLERJEV
AddThis Social Bookmark Button

uvodnaVas zanima kako so se na testu izkazali rolerji s tremi kolesi? Kakšna je vožnja z novodobnimi trikolesniki in kakšni so občutki v zavoju? Rumeni rolerji enostavno v zažigajo v mestu.

 

 

 

 

 

 

POWERSLIDE IMPERIAL MEGACRUISER 125

Številka na testu: 43

Številke na voljo: 38 do 46

 

Podjetje Itak šport kot uradni zastopnik za nemško blagovno znamko Powerslide nam je v test zaupalo roler Imperial Magacruiser 125.

Želeli smo pokazati univerzalnost rolerja, zato smo ga testirali na različnih področjih rolanja kot so relacijsko rolanje, skoki, slalom ter urbana vožnja.

Po enem tednu uporabe se človek težko opredeli, kam bi tak tip rolerja sploh uvrstil. Z novimi pristopi je podjetje Powerslide razvilo univerzalen roler, ki je namenjen praktično vsemu. Že pri odpiranju škatle nam sporočajo, da je roler namenjen tistim najbolj veščim rolanja, saj zavora ni priložena. Takšno teorijo pri rolanje.eu tudi podpiramo, ker verjamemo, da tak pristop zagotavlja pristanek rolerja v prave roke. Testna ekipa rolanje.eu, že dolga leta pogreša takšen tip rolerja, ki poleg okretnosti omogoča doseganje visokih hitrosti in dopušča preskakovanje raznih urbanih ovir brez večjih težav. Morda se zdi precej bizarno misliti na preskakovanje ovir s kolesi premera 125 mm, vendar je vse skupaj bolj preprosto kot izgleda na prvi pogled. Izdelava čevlja spada v sam vrh kakovosti, saj ta odlično objame celotno stopalo.

 

 

Čevelj

 

Prvi vtis je definitivno vizualen šok, saj izrazita fluorescentno rumena barva tako pade v oči. Čevelj je močan in zagotovo zdrži še tiste najtežje obremenitve, zato tudi tisti najbolj ekstremni uporabniki ne bodo ostali nezadovoljni. Čevelj ima na vseh straneh izdelane zračne reže, zgornjo plastiko okoli gležnja pa je mogoče tudi odstraniti, saj je privijačena z imbus vijakom. Bočna zaščita na zunanji strani varuje čevelj pred stranskimi udarci in nekontroliranem drsenju po asvaltu.

 

 

Podvozje 

 

Podvozje je izdelano iz enodelnega krivljenega letalskega aluminija 6063. Na čevelj se vijači na razdalji 165 mm, kar pa omogoča nastavljanje podvozja levo in desno. Podvozje omogoča montažo zgolj treh koles, ki so med seboj oddaljeni za minimalno vrednost, kar se je pri mestni vožnji izkazala več kot odlična poteza. Roler je s tem postal okretnejši, istočasno pa je izboljšana vožnja čez prepreke. 

 

 

Ležaji

 

PS ABEC 9 FS so preverjeni ležaji, ki so izdelani kvalitetno in več kot primerni za ta roler. Tudi tukaj je potrebno izpostaviti, da so ležaji bolj obremenjeni kot pri predhodnikih s štirimi kolesi. Sicer je prednost, da vsako večje kolo ležaj bolj oddalji od podlage in ga izolira od zunanjih dejavnikov, ki mu ob dolgotrajni uporabi precej škodijo.

 

 

Kolesa

 

Kolesa premera 125 mm in trdote 85a so odlično odigrala svojo vlogo, saj je njihova obraba manjša od pričakovane. V zavojih držijo svoj položaj in ni čutiti nobenega zvijanja materialov. Posebna konstrukcija je primorana zdržati tudi kakšen večji udarec ob pristanku oziroma skoku. Kako se bodo kolesa izkazala pri nadaljnji uporabi bo pokazal čas, saj so sile tukaj na posamezno kolo precej večje.

 

 

 

Notranji čevelj

 

Powerslide je dodal »My Fit Fat Boy Medium«  čevelj, ki si ga lahko prilagodimo svoji nogi. My fit notranjost je pri Powerslidu tako rekoč že stalnica in se je že večkrat izkazala kot odlično. Izdelek se bo skupaj z udobnostjo skozi leta zagotovo le še izboljšal. 

Tempranje oziroma toplotna obdelava čevlja se med segrevanjem popolnoma prilagodi nogi. Po tempranju je roler pripravljen za vožnjo. Pred prvo testno vožnjo morda svetujemo brez predhodnega tempranja in na mestu, kjer nas roler žuli, dodamo podložene blazinice, da roler na tem delu še bolj raztegnemo. Udobnost je pri rolerjih poglavitnega pomena, saj imajo tudi najbolj zagrizeni uporabniki rolerjev z veliko kilometrine ogromno problemov z žulji. Napisi v notranjosti čevlja se sčasoma izbrišejo, kar pa ni moteče. V notranjosti čevlja je integrirana 3D EVA (večslojno dodelano) pena, ki velja kot visokokakovostna pena in se uporablja tudi v medicinske namene, saj ni alergena.

Na čevelj je našit tudi ročaj, ki je namenjen nošenju rolerja in bolj enostavnemu obuvanju. Notranji čevelj se lahko tudi nežno sčisti s primernimi čistili.

Kako se lotimo My Fit tempranja čevlja smo pisali pri modelu Foton, zato svetujemo, da si preberete del članka tukaj.

 

 

Vijaki

 

Vijaki imajo dvostransko zatezno imbus glavo in izgledajo masivno, kar je nujno potrebno ko govorimo o namembnosti rolerja. Menimo, da so serijsko premočno zategnjeni. Morda jih je presenetila reakcija lepila proti odvitju oziroma se je zaradi temperaturnih razlik med transportom stvar sprijela. Pri odvijanju zato svetujemo, da ste siloma previdni. Ko bodo vijaki odstranjeni, jih očistite v acetonu in sestavite nazaj v prvotno stanje.

 

 

Zapenjanje

 

Čevelj ima dve izredno kvalitetni zaponki, ki omogočata natančno zapenjanje. Pri prstnem delu čevlja je sistem zavezovanja na vezalke, ki je odličen za takšen stil rolanja. Jezik čevlja se odlično prilagaja nogi in brez obračanja ostane v vedno želenem položaju. Zaponke so na pravem mestu tako, da niso moteče in ne štrlijo na notranjost čevlja. Vezalke so masivne in narejene iz kvalitetnega tekstila.

 

 

Naše mnenje

 

Roler Magacruiser bo navdušil predvsem tiste, ki ljubijo različne kategorije rolanja in želijo z eno vožnjo uživati v vsem. Potrebno je poudariti, da je roler namenjen osebam, ki imajo odlično znanje rolanja. Visoko težišče in kratko podvozje bi začetnikom vsekakor povzorčalo težave. Dober roleraš pa izkoristi prav te dejavnike, da se lahko zabava na rolerjih prične. Hitrost na testu je bila nad, vožnja čez luknje pa presenetljivo udobna. Skoki so maksimalno kontrolirani in roler nudi med vožnjo občutek varnosti. Zračnost noge je tudi nad pričakovanji. Roler je namenjen večjim mestnim središčem in pri Powerslidu so ga deklarirali kot freeskate roler, čeprav se je med testom izkazal kot odličen rekvizit za relacijsko rolanje.

 

Več o trikolesnikih si lahko ogledate na povezavi http://3x3wheels.tumblr.com/

 

 

Redna cena:299,99 e 

Video 1

Video 2

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top