Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 40 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

POWERSLIDE INFINITY 2014

IZBIRA ROLERJEV
AddThis Social Bookmark Button

uvodnaKončno smo v roke dobili rolerje Powerslide Infinity. Nad kvaliteto smo bili izjemno presenečeni, več pa si lahko preberete v naslednjem prispevku.

 

 

 

 

Rolerji Powerslide Infinity

Model: unisex

Številke: 37-46 EU

Številka na testu 44

 

Podjetje Powerslide vsako leto preseneti z ogromno paleto različnih modelov  rolerjev, ki so tudi pri kupcih zelo visoko ocenjeni. Glede na to, da govorimo o hitrostnih rolerjih je potrebno opomniti, da so tudi tekmovalne ekipe pod pokroviteljstvom podjetja Powerslide trenutno v samem vrhu.
Rolerji so serijsko zapakirani v lični škatli, ki nas presenetijo že ob prvem odpiranju škatle. Vrhunsko oblikovanje rolerja nas enostavno prisili, da smo na obrazu nasmejani in glasno priznamo kako lepi so. Ob premetavanju rolerja po rokah dobimo občutek o kvaliteti izdelave izdelka. Roler je namenjen osebam z vrhunskim znanjem rolanja, ki želijo iztržiti največjo hitrost. Posledično je veliko energije usmerjene v izdelavo kvalitetnega čevlja, ki se ponosno razkazuje z oznako »handmade« in oznako »100% carbon«.
 
 
 
 

Čevelj 

Oblika čevlja oziroma školjke je izdelana po postopku vakuumske infuzije, ki je enak postopek kot pri dražjih rolerjih, ki so izdelani posebno za najbolj izbrane tekmovalce. Za izdelavo so izbrali 100% ogljikova vlakna strukture 50g/m2 ki že običajno zaradi cene materiala dvignejo ceno izdelku in posledično čevelj nudi manjšo maso, ter boljše mehanske lastnosti. V spodnjem delu čevlja se nahaja dolžinski drsnik, ki omogoča zamikanje podvozja naprej in nazaj. Zgornji del čevlja je lično krojen v obliko in izdelan iz gladkega nano-usnja, ki je izredno odporen na praske in zunanji vpliv. Čevelj se zavezuje s kvalitetnimi povoskanimi vezalkami, ki se lepo zavezujejo. V zgornjem delu so uporabili klasično zaponko, ki je že stara znanka pri Powerslide-u in je izredno zanesljiva. Usnjeni del, ki nosi zaponko je pravilno krojen, da višek vezalk ne pritiska na zgornji del noge. Notranjost rolerja je izdelana brez izstopajočih robov in je gladko dodelana. Neti za vezalke so na pravem mestu in vezalka pravilno teče skoznje. Jezik je lepo fiksiran v notranjosti čevlja in vedno ostane na mestu, ki ga namestimo v osnovi.

 

 
 
 

Ležaji

Edina zamera gre ležajem, ki so v katalogu in spletni strani definirani kot ABEC 7 v rolerjih pa smo dobili ležaje ILQ-7, torej je kupec na boljšem. O tolerančnih razredih ležajev smo že veliko pisali kar si lahko tudi preberete na portalu.
 
 
Kolesa
Kolesa so dimenzije 110 mm in trdote 85 A po shoru. Kolesa imajo izboljšano formulo poliurteana od predhodnih koles Infinity. Proizvajalec je sicer namestil njihova najboljša kolesa velikosti 110, je pa potrebno vedeti, da ima vsak proizvajalec rolerjev za same tekmovalce vedno nekaj več in tako je tudi pri Powerslide-u proizvajalec Matter,  zato bomo ocenili serijska kolesa zgolj s srednjo oceno. Vsak, ki se z rolanjem ukvarja resno, bo verjetno serijska kolesa obdržal in si nudil še dodaten paket koles. Z nakupom koles G13, ki jih prav tako lahko naročite v trgovini Itak šport bodo rolerji dobili še dodatno motivacijo za večjo hitrost in rolerje boste spremenili v prave dirkalne stroje, ki bodo na tekmovanjih konkurenčni ostali opremi.
 
 
 
 
 

Podvozje

Podvozje standardne dimenzije 195 mm in M7 torx vijaki je izdelan s tlačnim litjem aluminija in drugih primesi 7005, ter kasneje obdelan, ki se bohoti z natančno obdelavo. Barvno je podvozje lepotno poslikan in nudi aluminiju zaščito pred zunanjimi vplivi.
Podvozje je nudilo med vožnjo izredno kompakten občutek in je dobro prenašalo sile pri odrivu. Kljub temu je masa izredno majhna in po našem mnenju eno boljših podvozij, ki smo jih vozili.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vijaki

Torx vijaki so izredno kvalitetni in izdelani natančno, vijačenje pa je zelo tekoče. Navoj na vijaku je M7, vijak pa lahko vijačimo s priloženim orodjem ali s ključem Torx t25.
 
 

Zavore

Malo smešno bi bilo, da bi proizvajalec na takšne rolerje namestil zavore, zato je roler brez njih.
 
 

Prilagajanje

Notranji in zunanji materiali so prilagojeni termični obdelavi čevlja. S termično obdelavo (tempranjem) dosežemo boljšo trdnost čevlja ter boljše prilagajanje čevlja na našo nogo. Pri tempranju čevlja temperaturo vedno nadziramo z dodatnimi termometri. Temperaturo tempranja priporočamo med 75-80°C in ne odgovarjamo za nastalo škodo.
Pri segrevanju je potrebno vedno nadzirati segrevanje čevlja! Med tempranjem rolerja je potrebno odvijačiti kolesa podvozje, je pa priporočeno pustiti privijačeno. Ko roler vzamemo iz pečice je priporočljivo, da imamo na tleh mehko podlago, da si je mogoče natakniti rolerje in se postaviti v pravilno rolersko pozo.
 
 

Vožnja

Pri prvi vožnji rolerja nismo temprali zaradi razloga, da ne spreminjamo karakteristik, če to ni potrebno in tudi želeli smo čevelj testirati z serijskimi karakteristikami. Čevelj je lepo oblazinjen tudi na zaključkih karbonske školjke in ne povzroča nelagodnega pritiska na kožo.  Po prevoženih 13 km smo ugotovili, da je čevelj nad pričakovanji. Drugo rolanje smo si izbrali v kombinaciji s 40% mestne vožnje, saj običajno z raznolikostjo terena pri takšnih strogo namenskih rolerjih obremenitve na naš telo bolj opazimo. Za zaključek smo izbrali tudi klančino, ki je hitrost pognala do 50 km/h in tudi tokrat je bil nadzor nad rolerjem izjemno dober. Za vse, ki so dobri roleraši in trenutno na kolesih dimenzije 110 mm. nakup toplo priporočamo.

 

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top