Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 27 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

TEST ROLERJEV PHUZION 8

IZBIRA ROLERJEV
AddThis Social Bookmark Button

Letos je proizvajalec Powerslide v celoti spremenil lanski model Phuzion 8, kateri je bil lani na šestih, letos pa na klasično osmih kolesih. Lahko rečemo, da je bil lani "poboljšan" model Phuzion 6 (večja kolesa, boljši ležaji), letos je pa bolj soroden modelu Phuzion 9, od katerega se bistveno razlikuje v precej udobnejšem čevlju.

 

 

Zanemarljiva ni niti manjša teža podvozja, koles in ležajev, katera skupaj nanese 130g prihranka. Na testu smo imeli Phuzion 8 moški model številka 45 (dobavljivo v številkah 40-47 EU). Podvozje je izdelano iz eloksiranega letalskega aluminija. Podobne materiale z enako sestavo, se uporablja tudi v kolesarski industriji. Med litjem aluminiju dodajajo različne primesi kot so: magnezij (Mg), titan (Ti), silicij (Si) in celo železo (Fe). Z dodanimi primesmi dobijo pravilno trdnost podvozja. Podvozje nato še obdelajo z odstranjevanjem materiala in nato eloksirajo v željeno - barvo tokrat črna kot pri Phuzion 9. Podvozje je izdelano tako, da je kljub velikim kolesom doseženo zelo nizko težišče. Podvozji sta različni za levi in desni roler, tako da se vijaki obakrat privijajo iz zunanje strani.

Kolesa so pritrjena z enim vijakom direktno v podvozje, kar se je že pri prejšnjih modelih izkazalo kot najboljši sistem pritrjevanja koles do sedaj. Kolesa so model Infinity, 110 mm, 85A, bele barve. Zaradi velikosti in materialov poleg doseganja velikih hitrosti brez večjih težav prevozimo manjše vejice na cesti ali pa se zapeljemo preko granitnih kock.
Ležaji so preverjeni Powerslide Twincam ILQ 9.

Čevelj je tisti, kateri bo pri tem rolerju odločil za ali proti pri nakupu. Kot sem že omenil, je čevelj veliko udobnejši od primerljivih rolerjev. Na hitro bi lahko rekel, da je to kombinacija rolerja s prednostmi speed podvozja, ležajev in kolešck ter z udobnim fitnes čevljem. Lupina čevlja je posebej ojačana s steklenimi vlakni in tako omogoča boljši prenos moči na podlago. V dno čevlja je vgrajen sistem prezračevanja, kateri s posebnim notranjim vložkom skrbi za boljši pretok zraka. Vložek ima v petnem delu blažilni gel. Posebnost čevlja je tudi po višini nastavljiva manšeta v predelu gležnja. Notranjost čevlja je 3-D oblazinjena, prav tako jezik, kar pripomore k boljšemu oprijemu noge, fiksiranju pete v čevlju in s tem posledično k manjšim izgubam energije pri odrivu. Zunanji čevelj je izdelan iz visoko kakovostnega nano usnja. Čevelj sem preizkusil, je preverjeno udoben in ne ožuli.

 

Zavora je nastavljiva po višini, kar je prijazno do uporabnika, saj lahko sproti z obrabljanjem regulira višino in tako ne pride do težav katere so prisotne, ko se zamenja čisto obrabljena zavora z novo. Zavora se lahko tudi hitro in preprosto odstrani.

Roler bo prišel do izraza na odprtih ravninah ter pri premagovanju večjih razdalj (vsaj 15 km). Odsvetujem ga za mestno vožnjo, čeprav mu granitne kocke zaradi velikosti koles ne pridejo do živega.

Priporočam ga uporabniku kateri že ima rolersko predznanje in kar precejšno moč v nogah. Preskok iz 90 mm kolešck na 110 mm je precejšen, zato je potrebno vložiti kar nekaj truda in volje da postane rolanje s takimi rolerji užitek-zelo hiter užitek!

Rolerje Powerslide Phuzion 8 so nam za test posodili v trgovini iTAK ŠPORT.
Spodaj si lahko ogledate kratek predstavitveni film, na katerem nas Phuzion 8 popelje tja, kjer se najbolje počuti.

 

 

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top