Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 36 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

TEST KOTALK SKORPION

IZBIRA ROLERJEV
AddThis Social Bookmark Button

Na pošto v rolerjih? Se ne sme? Te grdo gledajo? Imamo rešitev, natakni si kotalke Skorpion, snemeš jih v parih sekundah in skoči na pošto ali v trgovino. Poleg praktičnosti boš sigurno tudi opažen.

 

 

 

 

Skorpion

Skorpione smo pri ŠAT-u prejeli na test zapakirane v lični kockasti škatli v velikosti L , sicer so na voljo v dveh velikostih. Velikost Skorpionov je mogoče nastaviti z plastičnim vijakom na spodnji strani . Pred obuvanjem je pomembno, da si nastavite na svojo velikost. Na Skorpionih sta serijsko dve samozatezni sponki, ki jih lahko reguliramo tudi naknadno z vijakom ob strani. Zapenjanje je prvič malce čudno in gre nekako netekoče, a ko se navadimo gre stvar bolje kot na rolerjih. Mogoče je le to občutek ker smo navajeni rolerjev. A le tukaj se začne zgodba, da Skorpione mogoče preveč primerjamo z rolerskega vidika. Sam nisem imel težav na začetku s vožnjo saj sem te športe začel na kotalkah. Previdno sem pričel z vožnjo saj je stil vožnje drugačen vožnje kakor rolerji. A zadeva mi je postala kmalu všeč . Kolesa dimenzije 100mm res lepo odigrajo svojo vlogo in prav tukaj Skorpioni pokažejo svoje sposobnosti. Vse se gre zahvaliti novim tehnologijam saj včasih takega ozkega kolesa niso znali izdelati in zmontirati na kotalke. Tukaj definitivno dajem velik plus.


Ležaji so ABEC 5 kar je za ceno ki jo plačamo dober ležaj. V Skorpionih je 16 ležajev prav tako kakor v rolerjih.


Vožnja skozi ovinke je stabilna tudi do samega spodrsavanja lahko Skorpione z znanjem vozimo brez problema, poizkusil sem celo malo čez, a še vedno sem bil na stabilnem bočnem drsenju. Ponovno so kolesa dobro odigrala svojo vlogo. Skorpioni imajo serijsko 2 zavori na desni nogi lahko jih tudi premontiramo na drugo nogo ali dokupimo še drugi par. Sicer nisem velik pristaš serijskih zavor na rolerjih a tukaj je so zavore res učinkovite in delujejo 100% boljše kakor na rolerjih. Pri pritisku noga med zaviranjem ostane stabilna in kontrolirana. Drugače pa ne pozabimo, tudi street verzija kotalk je imela zavoro spredaj. Na to zavoro je znala zavirati le peščica ljudi. Veliko prednost vidim, da je Skorpione lahko sezuti in pot nadaljevati v supergah recimo v trgovinah,avtobusih in podobno. Brez problema jih spravimo tudi v šolsko torbo in tudi manj prostora potrebujejo v avtu. Nekateri imajo tudi razne zdravstvene probleme in tukaj vidim Skorpione odlične saj se noga manj poti v supergah kakor v rolerjih.


Z možnostjo predelave dežnih ležajev in koles ne vidim nobenega razloga kakor odlično prevozno sredstvo tudi po dežju, če v zakup vzamemo da smo mokri. Spodrsavanja na mokrem je manj saj je kolo vedno pravokotno glede na površino. Zavijanje se izvaja z blagim nagibom v spodnjem delu noge. Skorpion odigra zavoj na enaki način kakor kotalka. Res pa je, da ima stabilizacijo rešeno namesto z sredinskimi gumicami z spiralnimi vzmetmi. Ta način se mi zdi boljši in v zavoju ni beganja iz levega zavoja v desnega. Vožnja je udobna zaradi vzmeti in pence pod podplatom. Torej so imeli tudi pri konstrukciji v mislih mestno vožnjo. Kolesa so na kotalkarski slog pomaknjena maksimalno nazaj in naprej kar bi oceni za odlično opcijo saj tako pridobimo na stabilnosti.  Sami pa vemo bolj kot so kolesa proti sredini prej nas vrže iz ravnotežja naprej ali nazaj.


Pospeševanje na Skorpionih je zanimivo saj na začetku nimajo nekega pospeška potem pa kar eksplozivno skočijo in se hitrost razvije v lepo hitro vožnjo.  Presenetila me je udobnost vožnje čez luknje, kocke, kanale in prepreke. Skorpion je tukaj pokazal polno sposobnost. Malce me je edino žulil trak, ki zapne okoli gležnja mogoče, ko se navadimo ni teh problemov. Sicer pa če bi problemi bili lahko še vedno nosimo višje superge.


Skorpioni so atraktivnega videza in marsikdo pogleda za vami. Tako, da bi Skorpione priporočal takim, ki imajo že kotalkarsko prakso. Sam jo pa vidim tudi v dobri vlogi na kakšnih sejmih, saj Skorpion manj utrudi noge na celodnevnih sejmih in prav tako lepo vozi čez sejemske prepreke.  Običajno imajo take sisteme prevoznih sredstev v tujinah policaji,redarji in podobni. Hoja po stopnicah se mi je zdela težja kakor do sedaj na katerih koli rolerjih oziroma kotalkah. A ne pozabimo še vedno se lahko sezujemo.

Cena kotalk je okoli 120€ a treba je vedeti, da so namontirana kolesa, ki so vredna vsaj 70€. Vsekakor Skorpione svetujem za frike in podobne, ki se radi odpeljejo kak pozerski krog na sladoled, saj bodo v Skorpionih še bolj opazni.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top