Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 10 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

TEST ROLERJEV PHUZION 9

IZBIRA ROLERJEV
AddThis Social Bookmark Button

ITAK Sport specializirana trgovina za prodajo opreme za rolanje, drsanje, hokej in floorball, nam je v testiranje zaupal vrhunske rolerje Powerslide Phuzion 9. Veseli nas, da je tudi v Sloveniji nekdo našel pogum in v svoj prodajni asortima uvrstil tudi izdelke višjega kakovostnega razreda za zahtevnejše kupce..

 

 

Image

 

ŠAT vam z veseljem in ponosom predstavlja test vrhunskega izdelka proizvajalca POWERSLIDE, rolerje Phusion 9, modelno leto 2010.

Proizvajalec Powerslide je izdelal zanimiv roler Powerslide Phusion 9. Roler že na prvi pogled da vedeti da je nekaj posebnega, morda že malo pred časom, zato tudi manjši dvom ali roler res paše v kategorijo fitnes kamor ga uvršča proizvajalec. Rolerje s kolesi 110 mm ponujajo tudi drugi proizvajalci, vendar ga nihče ne ponuja kot fitnes roler. Trend večanja velikosti koles se nadaljuje in preskoki so v nekaj letih res ogromni.

Čevelj

Školjka čevlja je izdelana iz steklene tkanine ter 2kepoxyem v enem kosu za levo ter desno obliko. Izgled je srebrne barve in je po modi korak pred karbonom. Po domače rečeno se imenuje white carbon (belo ogljikovo vlakno). Običajno na tak postopek izdelujejo dražje hitrostne čevlje in je vsaka školjka izdelana ročno posebej. Ta material daje spodnjemu dela čevlja ogromno čvrstost. Po spodnji strani čevlja so narejene profilne ojačitve. Na ta način so lahko privarčuje pri teži celotne školjke. Na školjki so vidna tudi vlakna tako, da je školjka res ročni izdelek in ne samo imitacija carbona. Na školjko je pritrjen tudi zgornji premični del ter lično všito usnje. Na spodnji strani školjke je zarezan utor 2x in tako daje podvozju možnost reguliranja v vse smeri. Notranjost čevlja V spodnjem delu čevlja ni vložka in tako noga prenaša maksimalno moč na podvozje in kolesa. Na zadnjem delu noge v predelu ahilove tetive se nahajajo blazini ki preprečuje premikanje noge iz rolerja ter levo desno v samem čevlju, pena ne amortizira sil ki delujejo na odriv. V čevlju so uporabljeni materiali: neopren,coolmax ter nano usnje. Nad čevljem se ponosno vidi napis handmade.

Vezalke

Roler ima poleg dveh sponk tudi lične povoskane vezalke, katere imajo malo elastičnega efekta.

Podvozje

Podvozje je izdelano iz letalskega aluminija ter obarvano na črno barvo z ličnimi dizajnskimi napisi, je dovolj močno in še vedno dovolj lahko. Obdelava aluminija je lično izdelana. Razporeditev koles je skrajno dognana na milimetre na podvozju. Kolesa so razporejena simetrično čez roler spredaj in zadaj. Podvozje ni izdelano klasično v obliki u profila, ampak ima dodaten prepogib na sredini.

Kolesa

Kolesa so klasična Powerslide 110mm x-type.

Ležaji

Serijski ležaji so ILQ9 clasic 16x kar je odlična izbira, morda bi jih lahko nadomestili z ILQ9 pro.

Sponke

Sponke so izdelane lično imajo tudi mikro zapiranje in 3d obliko pod zaponko Višek lista na sponki se pospravi v notranjo stran na čevlju. Sponke se lepo zapenjajo in odpenjajo.

Zavora

Zavora je izdelana lično in se jo lahko odstrani brez pomožnega vijaka v vrečki. Morda ni potrebe da je pri takem rangu rolerja že nameščena, lahko bi bila samo priložena, saj je verjetnost da jo bo kdo uporabljal na takem rolerju zelo majhna. Res pa je, da je varnost na prvem mestu. Vijaki so aluminijasti in imajo vtisnjeno torx zarezo, vijačijo se direktno v podvozje.

Testa smo se lotili z različnimi slogi rolanja, v kar tudi spada fitnes čeprav smo se nagibali malo več na hitrost. Vsekakor tak roler ni namenjen izvajanju uličnih skokov in podobnih vragolij. Ker je namen testa preveriti vse vidike, smo si privoščili prav vse sloge: rolerska pista, slalom,skoki,ter mestno rolanje. Prvi občutki in besede so bile kako roler leti, kako je hiter. Podplat je bolj trd kar sem že omenil zaradi samega odriva. Zgornji del čevlja je pa lepo udoben. Jezik lepo stoji na svojem mestu v rolerju, se ne obrača in daje občutek udobja, sponke pred jezikom skorajda ni čutiti. Okretnost rolerja glede na velikost koles presenetljiva saj sem imel občutek, da imam na nogi manjša kolesa. Tudi rolanje v klanec zaradi večjih koles in teže ni bilo mučno ampak presenetljivo dobro. Presenetilo me je rolanje po klancu navzdol saj je roler kar razvijal svojo hitrost v nedogled. Morda bi dal en minus obuvanju rolerja saj v fitnes klasi nismo navajeni da potrebujemo več časa za obuvanje, je pa razumljivo da je to zaradi ergonomske oblike čevlja. Ročaji so na transport rolerjev so na zadnji strani ter na jeziku. Dvojni ročaji so v pomoč pri obuvanju ter za pomoč pri prenašanju rolerjev. Še posebej mi je bil všeč ročaj na jeziku saj pri prenašanju je podvozje vodoravno glede na tla in tako ne umažete hlač. Za vijačenje koles potrebujete ključ torx . Kolesa imajo dober oprijem in so udobna. Materiali čevlja so izredno kvalitetni. Rolerji so zračni saj imajo spredaj lepo izdelane zračnike. Super počutje omogočajo tudi blazinice na zadnjem delu čevlja saj so blazinice okoli ahilove tetive dobro opravili svoje delo. S sezuvanjem ni bilo problema saj sem si roler odtegnil pred samim zaključkom rolanja in je šla noga brez problemov ven. Rolerji so namenjeni za ljudi, ki so vsaj 2x tedensko na rolerjih in, ki imajo veliko kondicije ali predznanja drugih rolerskih disciplin. Namenjeni so za hitrejšo vožnjo po lepem asfaltu in daljše relacije. Z rolerji sem prevozil cca. 500km, vijaki in vse je še vedno togo vpeto, vožnja je še vedno tiha in brez žvenketanja. Sam roler ima res lep specifičen zvok. Po mojem mnenju je to najboljši roler, ki si ga lahko kupite (naročite) trenutno v Sloveniji. V Trgovini ITAK ŠPORT, BTC Hala A.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top